Vízáteresztő vitorlák

A napvitorla kültéri árnyékoló, feladata az árnyékolás.

A  ponyva a nap járását követi, épületek falához, tetőgerendához, szarufához, talajba süllyesztett, vagy betonozott fa, alumínium oszlophoz van kifeszítve erős rögzítéssel. Telepített oszlopnál az oszlopot a függőlegestől egy kissé megdöntjük, így a húzóerők az oszlopot a talajhoz szorítják.

 

 

Amennyiben nem cél a teljes esővédelem vízáteresztő napvitorlák hasnálata javasolt. Ezek anyaga hálós szerkezetű elasztikus anyag, amely a napfényt megszűru, de a csapadékot részben átengedi. Az anyag jellege miatt a feszítési erő kisebb lehet mint a víthatlan típusnál, így olyan helyeken is ez a típus javasolt, agol megfelelő stabilitású kontolok nem kiépíthetők.

 

Rendeltetésszerű használata tavasztól ősz közepéig tar, a napsütéses időszakban. A napvitorla anyagvastagsága 185-250 g /nm, 100 % HDPE szövet. Apróhézagos szövése révén a szélterhelést kiválóan bírja , annak egy részét átereszti, szabásuk ívelt- homorú- szélű. Így a rögzítési pontokban keletkező húzóerő hatására nemcsak a széle feszül ki, hanem a belső felület is gyűrődésmentes lesz.

 

 

Terhelhetőségét , erősségét, tartósságát az íves szélébe varrt nagy szakítószilárdságú hevederszalag és a sarokpontokban elhelyezett acélkarikák biztosítják. Enyhén áttetsző és mérsékelten vízzáró, felülete szilikonos és öntisztuló tükrös, ezért a fény kb. 80% -át, az UV sugárzás kb. 90 % át visszatükrözi.

 


Rendelhető méretek:

Négyzet alakú:


Téglalap alakú:


Háromszög alakú: