D8 napvitorla projekt

db8-1
db8-4
db8-3
db8-2

Egyik kiemelt projektjeink között tartjuk számon a D8 Hotelben kialakított árnyékolás és világítás telepítési munkánkat. A hotel udvarának stílusát tükröző modern, napvitorla központú árnyékolás és hozzátartozó dekor világítás kiépítésével kerestek meg minket.
A munkálatokat szoros együttműködésben végeztük a Hotel által megbízott belső építésszel. A felméréstől a megtervezésen át kiemelt figyelmet szenteltünk a megrendelő speciális igényeinek.
Ezen igények közé tartozott a 6×6 méteres egyenlő oldalú vitorlák antracit és napsárga színének pontos kiválasztása valamint a dekor világítás stílusának és intenzitásának kialakítása.
Ahogy a képen is látható a napvitorlák színe az épülettel harmonizáló színű anyagból lettek elkészítve, nem hagyományos elrendezési stílusban felszerelve:

A rögzítéshez egyedileg gyártott fém tappancsokat készítettünk, a megrendelő által kért antracit színű festéssel ellátva. A rögzítési pontok kialakításánál a könnyebb le- és felszerelés érdekében feszességet állító ellenmentes feszítőket szereltünk fel. Ennek köszönhetően a rossz idő beállta előtt (fagy, hóesés) a napvitorlák szakszerű leszerelése és tárolása vált lehetővé.

A személyre szabottság nem csak vitorláink kialakításában, de a hozzájuk tartozó világításban is hangsúlyos szerepet kapott. Az egyedi égősor gyártását megelőzően 50 méternyi rozsdamentes elemekkel ellátott sodrony rendszert alakítottunk ki. Egyedileg, méretre készítettük el az égősor szerelvényeit is, így a megrendelő által meghatározott számú és típusú égők kerültek felszerelésre. Az égők kiválasztásánál a retro megjelenés és korszerű működési elv szempontjait követtük, így esett a választás az Edison típusú, borostyán színezetű LED égőkre:

Az égők E 27-es foglalatait is saját kezűleg gyártottuk a kültéri használat követelményeinek eleget téve. Összesen 58 db égőt használtunk fel a világítás végleges kialakításakor, így fontos szempont volt az energiatakarékosság is. Éppen ezért mindössze 5 Wattos égők kerültek felhasználásra, melyek maradéktalanul kielégítették megrendelőnk dekor és hangulat teremtő követelményeit.

A végeredmény tekintetében egy teljesen modern, a helyszín arculatába olvadó sikeres projekt valósult meg, amelyet ügyfelünk elégedettsége és további megrendelései tükröznek. Büszkék vagyunk rá, hogy több mint 30 év tapasztalattal a hátunk mögött a mai napig elsők között keresnek meg minket, olyan igényes és színvonalas arculatú vendéglátó létesítmények, mint a budapesti D8 Hotel. Munkáinkkal nem csak minőséget, de esztétikus végtermékeket képviselünk, melyek évtizedek óta járulnak hozzá, Budapest vendéglátói környezetének színes arculatához:

Share this post